Haugalands-
konferansen

2023/03/10 08:00:00

Avtrykk. De forteller oss hvem vi er.  Hvor vi har gått, hva vi har sagt, hva vi har gjort. Avtrykkene våre. Noen setter kursen selv, og viker ikke en tomme. Andre lar seg føre av vinden, og setter avtrykk uten selv å vite hvor og hvorfor.

I dag er de viktigere enn noensinne. Alle ser vi etter ledere  som kan legge om kursen, og sette spor vi ønsker å følge. 

Som gjennom klokskap og  kreativitet kan kople ledelse til teknologi og bærekraftige løsninger – og gi oss troen på at verden kan bli et bedre sted. Der vi jobber, der vi bor, der vi møtes. Du har selv ansvar for dine avtrykk. De fargestiftene du bruker, de buene du tegner med livets pensel, er DITT avtrykk.

Bruk dagen til å reflektere, og ta med deg innspill, perspektiver og verktøy for å sette postitive avtrykk.

2023/03/10 08:00:00
Haugalands-
konferansen

Avtrykk. De forteller oss hvem vi er.  Hvor vi har gått, hva vi har sagt, hva vi har gjort. Avtrykkene våre. Noen setter kursen selv, og viker ikke en tomme. Andre lar seg føre av vinden, og setter avtrykk uten selv å vite hvor og hvorfor.

I dag er de viktigere enn noensinne. Alle ser vi etter ledere  som kan legge om kursen, og sette spor vi ønsker å følge.

Som gjennom klokskap og  kreativitet kan kople ledelse til teknologi og bærekraftige løsninger – og gi oss troen på at verden kan bli et bedre sted. Der vi jobber, der vi bor, der vi møtes. Du har selv ansvar for dine avtrykk. De fargestiftene du bruker, de buene du tegner med livets pensel, er DITT avtrykk.

Bruk dagen til å reflektere, og ta med deg innspill, perspektiver og verktøy for å sette postitive avtrykk.

Foredragsholdere

DESKTOPVERSJON

GLOBALE AVTRYKK - OG NORSKE VEIVALG

Kai Eide

Kai Eide er en av Norges aller mest profilerte og erfarne diplomater. Han har sett den sikkerhetspolitiske utviklingen fra kald krig til Afghanistan-konflikt og «krig mot terror» på kloss hold. 

De siste årene har han engasjert seg sterkt i bl.a næringspolitikk og behovet for raskere omstilling av norsk økonomi.

I sitt foredrag viser han sammenhengene mellom en dramatisk global utvikling og norske veivalg. Hvordan forholder vi oss til en tilspisset konfrontasjon mellom stormaktene? Har Norge en god nok strategi for omstilling til ny, konkurransedyktig eksport?

Og hvordan kan vi forsvare verdiene våre og møte truslene mot vår samfunnsform? Den kommer ikke bare utenfra, men også innenfra, gjennom økende ulikheter, frykt for globaliseringen, klimakrise, pandemi, falske nyheter og sviktende tro på vitenskapen. Hvordan bevarer vi den nordiske modellen og solidariteten i samfunnet vårt? Og hvordan henger alt dette sammen?

Eide var Norges ambassadør i NATO, OSSE og Sverige, samt FNs utsending i Afghanistan, Bosnia-Hercegovina og Kosovo. Han er styreleder i Norsk-Svensk Handelskammer (NSHK) og i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS).

- LYKKE ER IKKE NOE MÅL

Christine Koht

Etter lang tids alvorlig kreftsykdom er en frisk, glad og stormende energisk Christine Koht tilbake!

Og Christine er gladere, klokere, og mer takknemlig enn noen gang!

– Jeg har vært på min egen ekspedisjon, tøffere og farligere enn Mount Everest, sier Christine.- Det krevde alt jeg har av livsvilje og utholdenhet, men ga meg også de sterkeste opplevelsene et menneske kan få: Avgrunnen. Håpet. Kjærligheten. Og samholdet.

For jeg hadde aldri greid det alene. Ingen gjør det. Men jeg hadde heller aldri greid det uten verktøy jeg ikke visste at jeg hadde. Viljen til å ikke gi opp selv når det ser håpløst ut. Evnen til å le når det tilsynelatende ikke er noe å le av. Og den gode, ekte latteren, den må deles. Alt som er viktig må det.

I sitt foredrag forteller hun mer om hva som skal til for å håndtere kriser og utfordringer. 

Jeg er lei av alt fokuset på lykke, på vellykkethet. Lykke er ikke noe mål.

Målet er noe høyere – mening og magi, inspirasjon og verktøy til å løfte hverdagen i fellesskap, til å tåle motstand og vokse av den, enten det handler om liv og død eller nok en krevende omorganisering.

Jeg har fått nye redskaper, jeg har møtt så mange helter. Jeg har opplevd så mye kjærlighet. Og jeg har hatt så mye moro.

Det er dette jeg brenner etter å dele: Hvordan vi overlever prøvelser, uansett hva det er, og gjør det til en mulighet for vekst og livsglede.

SAMMEN.

KONFERANSIER: ROGER FINJORD

Roger Finjord

Mannen som satt det aller største avtrykket etter Haugalandskonferansen 2022 kommer tilbake, denne gang i rollen som dagens konferansier.  

Roger Finjord setter sitt herlige preg på konferansen 2023 gjennom klokskap, humor, gode historier, raushet og stødig ledelse. Roger begeistrer og inspirer! Det er mange som ser fram til et nytt møte med fantastiske Finjord!  

267 ÅR…

Samina Ansari

Det vil ta tar 267 år å lukke kjønnsgapet i den formelle økonomien i verden. Hva kan vi, som et av verdens mest likestilte land gjøre?

Få avtrykk er så sementerte som det økonomiske gapet mellom kvinner og menn. Samina Ansari mener det vil ta mange generasjoner å utjevne forskjellene med dagens tempo.

I sitt foredrag deler Samina Ansari sine erfaringer, tanker og perspektiver om bl.a likestilling og innovasjon – og om hvilke grep Norge kan ta for å lukke dette gapet. I tillegg kommer hun med en betydelig oppfordring til handling og løsninger på hvordan man kan forbedre mangfoldet på norske arbeidsplasser, bl.a gjennom å rekruttere gode talenter, som, ifølge Ansari; «kan redde oss alle»!

Samina Ansari har utdanning innen Cyber Security og jus fra Universitet i Oslo og Universitet i Maastricht. I tillegg har hun en grad i Diplomati fra Sciences Po, Paris. 

Samina Ansari har arbeidet med prosjekter innenfor fred og stabilitet, mangfold og inkludering, menneskerettigheter og bærekraftig vekst for blant annet EU, FN, NATO og Goldman Sachs i USA, Europa og Sentral-Asia. 

Hennes siste prosjekt var i Kabul, Afghanistan hvor Ansari jobbet med kvinners politiske og økonomiske rolle. 

TEKNOLOGI – FRAMTID – OG ET MENNESKELIG AVTRYKK

Anita Schjøll Abildgaard

Med kunstig intelligens, roboter, krypto, syntetisk biologi og sosiale medier kan det være lett å bli usikker på hvilken rolle vi små mennesker spiller i det hele. 

Anita Schjøll Abildgaard deler sine tanker, kompetanse og perspektiver rundt dette tema – og hun gjør det på en herlig personlig og engasjerende måte.

Alt Anita Schjøll Abildgaard gjør er knyttet mot fremtidsrettet teknologi, og da spesielt kunstig intelligens. Hun er en svært ettertraktet foredragsholder nasjonalt og internasjonalt. Gjennom sine entusiastiske foredrag, leverer hun forrykende reiser inn i fremtidens teknologi, men med føttene solid plantet i nåtidens realitet – inkludert de etiske aspektene. 

Schjøll Abildgaard er på listen blant verdens 50 ledende kvinner i Tech globalt samt Inspiring Fifty women in Tech Nordics. 

Hun er gründer og daglig leder av Iris.ai, Faculty i kunstig intelligens på Singularity University og Re:Humanize institute og sitter også i styret til Katapultgruppen.

-Vi trenger gale mennesker med store idéer for å skape den crazy fremtiden vi er på vei inn i, mener Anita Schjøll Abildgaard. 

- STÅ STØTT NÅR DET BLÅSER

Anders Dysvik

En av de mest verdifulle egenskapene en leder kan ha, er evnen til å stå og lede støtt når usikkerheten dominerer, hevder professor Anders Dysvik.  

Han har gjestet oss før og satt spor etter seg gjennom konkrete og nyttige råd og perspektiver rundt ledelse i krevende tider.   

-Små og store kriser og generell usikkerhet understreker hvor viktig det er at ledere evner å utvise godt lederskap, sier Dysvik, og stiller spørsmålet: Hvilke egenskaper ønsker du selv at din egen leder skal ha, målt mot hvordan du selv evner å lede dine egne medarbeidere?

Dysvik snakker bl.a om relasjonell ledelse; viktigheten av mangfold, læring, psykologisk trygghet, innovasjon og utvikling .

Anders Dysvik er professor i organisasjon og ledelse ved Institutt for ledelse og organisasjon, Handelshøyskolen BI. Han er utdannet yrkesoffiser ved Luftkrigsskolen, operativ linje. 

Han har publisert sin forskning i en rekke internasjonalt anerkjente journaler, og sitter i flere redaksjonsråd. Han er en ettertraktet rådgiver for en rekke offentlige og private virksomheter

UMULIG! OK? HVOR VANSKELIG KAN DET VÆRE?

Mikael Genberg

Mikael Genberg er mannen med de umulige målene, som liker seg best «ute av boksen» – og har planer om hytteprosjekt på månen. Han er også en av Nordens fremste foredragsholdere innen kreativitet, mot og lidenskap.

I en stadig mer digitalisert verden; når «tenkning utenfor boksen», innovasjon og kreativitet står øverst på mange bedrifters og organisasjoners ønskeliste, er Genbergs foredrag en herlig nyttig, ærlig og inspirerende opplevelse, krydret med brede smil og latter.”

Han bruker egne og andres erfaringer, fiaskoer og suksesser som et speil for å understreke hvor enkelt og komplisert det er å være nyskapende.

Mikael Genberg er opprinnelig kunstner, men har i løpet av det siste tiåret blitt sett av verden gjennom sine fantastiske hotellprosjekt; Trehushotellet Hotell Hackspett, undervannshotellet Utter Inn, Ooops! Hotell, Café Koala, Closette Kameleont, Huset på Globen og undervannshotell på Pemba i Zanzibar. 

Han utfordrer mer enn gjerne det umulige – og har forhandlet med NASA om å bygge en rød hytte på månen…

Mikael Genberg er foredragsholderen ingen angrer på at de hørte på! 

GRØNNE OG LØNNSOMME AVTRYKK

Monica Hannestad

Hva skal til for å samkjøre bærekraft og framtidig verdiskaping? 

Vi lever alle på samme klode, og har store felles utfordringer. Samtidig skal vi skape lokale arbeidsplasser og sjonglere historie, framtidsvisjoner og lønnsomhet. Hvordan er det mulig å få oversikt, ny innsikt og skape bærekraftige forretningsmodeller i en omskiftende verden? 

Dette er utgangspunktet i Monica Hannestads foredrag, som mener at tverrfaglighet spiller en sentral rolle for å kunne lykkes i en kompleks verden!

Monica Hannestad har en MBA i Strategisk Ledelse, er opprinnelig biolog og har arbeidet med design og innovasjonsmetodikk de siste 15 år. Arbeidserfaringen hennes er bred, fra legemiddelindustri, kommunikasjon og ledelse til oppbygging og drift av NGO-en «Design Region Bergen». I dag er hun partner i Theseways AS. Hannestad brenner for framtidig næringsutvikling gjennom å strategisk inkludere menneskelige behov og bærekraft i bedriftens DNA og forretningsutvikling.

FESTAVTRYKK

KLAR FOR FEST – Med en av Norges aller beste entertainere på scenen

Tradisjonen tro fylles Maritim Hall opp med feststemte deltakere, som er klar for god mat, godt drikke og hyggelig og nyttig nettverksbygging og mingling! 

«Årets fest» for næringslivet, sies det om Haugalandskonferansens kveldsarrangement. Det er ingen grunn til å anta at det ikke skal bli nettopp det – også denne gang!

På scenen står en av Norges beste entertainere (og Haugalandets egen!) Heine Totland, sammen med Karianne Kjærnes og kontrabassist Roger Allan Ivin. 

Heine & co garanterer elektrisk stemning, rockefot og allsang! Et herlig avtrykk på Haugalandskonferansen 2023!  

En helaften med – og for – «hele» regionens næringsliv!

Foredragsholdere

MOBILVERSJON

GLOBALE AVTRYKK - OG NORSKE VEIVALG

Kai Eide

Kai Eide er en av Norges aller mest profilerte og erfarne diplomater. Han har sett den sikkerhetspolitiske utviklingen fra kald krig til Afghanistan-konflikt og «krig mot terror» på kloss hold. 

De siste årene har han engasjert seg sterkt i bl.a næringspolitikk og behovet for raskere omstilling av norsk økonomi.

I sitt foredrag viser han sammenhengene mellom en dramatisk global utvikling og norske veivalg. Hvordan forholder vi oss til en tilspisset konfrontasjon mellom stormaktene? Har Norge en god nok strategi for omstilling til ny, konkurransedyktig eksport?

Og hvordan kan vi forsvare verdiene våre og møte truslene mot vår samfunnsform? Den kommer ikke bare utenfra, men også innenfra, gjennom økende ulikheter, frykt for globaliseringen, klimakrise, pandemi, falske nyheter og sviktende tro på vitenskapen. Hvordan bevarer vi den nordiske modellen og solidariteten i samfunnet vårt? Og hvordan henger alt dette sammen?

Eide var Norges ambassadør i NATO, OSSE og Sverige, samt FNs utsending i Afghanistan, Bosnia-Hercegovina og Kosovo. Han er styreleder i Norsk-Svensk Handelskammer (NSHK) og i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS).

- LYKKE ER IKKE NOE MÅL

Christine Koht

Etter lang tids alvorlig kreftsykdom er en frisk, glad og stormende energisk Christine Koht tilbake!

Og Christine er gladere, klokere, og mer takknemlig enn noen gang!

– Jeg har vært på min egen ekspedisjon, tøffere og farligere enn Mount Everest, sier Christine.- Det krevde alt jeg har av livsvilje og utholdenhet, men ga meg også de sterkeste opplevelsene et menneske kan få: Avgrunnen. Håpet. Kjærligheten. Og samholdet.

For jeg hadde aldri greid det alene. Ingen gjør det. Men jeg hadde heller aldri greid det uten verktøy jeg ikke visste at jeg hadde. Viljen til å ikke gi opp selv når det ser håpløst ut. Evnen til å le når det tilsynelatende ikke er noe å le av. Og den gode, ekte latteren, den må deles. Alt som er viktig må det.

I sitt foredrag forteller hun mer om hva som skal til for å håndtere kriser og utfordringer. 

Jeg er lei av alt fokuset på lykke, på vellykkethet. Lykke er ikke noe mål.

Målet er noe høyere – mening og magi, inspirasjon og verktøy til å løfte hverdagen i fellesskap, til å tåle motstand og vokse av den, enten det handler om liv og død eller nok en krevende omorganisering.

Jeg har fått nye redskaper, jeg har møtt så mange helter. Jeg har opplevd så mye kjærlighet. Og jeg har hatt så mye moro.

Det er dette jeg brenner etter å dele: Hvordan vi overlever prøvelser, uansett hva det er, og gjør det til en mulighet for vekst og livsglede.

SAMMEN.

KONFERANSIER: ROGER FINJORD

Roger Finjord

Mannen som satt det aller største avtrykket etter Haugalandskonferansen 2022 kommer tilbake, denne gang i rollen som dagens konferansier.  

Roger Finjord setter sitt herlige preg på konferansen 2023 gjennom klokskap, humor, gode historier, raushet og stødig ledelse. Roger begeistrer og inspirer! Det er mange som ser fram til et nytt møte med fantastiske Finjord!  

267 ÅR…

Samina Ansari

Det vil ta tar 267 år å lukke kjønnsgapet i den formelle økonomien i verden. Hva kan vi, som et av verdens mest likestilte land gjøre?

Få avtrykk er så sementerte som det økonomiske gapet mellom kvinner og menn. Samina Ansari mener det vil ta mange generasjoner å utjevne forskjellene med dagens tempo.

I sitt foredrag deler Samina Ansari sine erfaringer, tanker og perspektiver om bl.a likestilling og innovasjon – og om hvilke grep Norge kan ta for å lukke dette gapet. I tillegg kommer hun med en betydelig oppfordring til handling og løsninger på hvordan man kan forbedre mangfoldet på norske arbeidsplasser, bl.a gjennom å rekruttere gode talenter, som, ifølge Ansari; «kan redde oss alle»!

Samina Ansari har utdanning innen Cyber Security og jus fra Universitet i Oslo og Universitet i Maastricht. I tillegg har hun en grad i Diplomati fra Sciences Po, Paris. 

Samina Ansari har arbeidet med prosjekter innenfor fred og stabilitet, mangfold og inkludering, menneskerettigheter og bærekraftig vekst for blant annet EU, FN, NATO og Goldman Sachs i USA, Europa og Sentral-Asia. 

Hennes siste prosjekt var i Kabul, Afghanistan hvor Ansari jobbet med kvinners politiske og økonomiske rolle. 

TEKNOLOGI – FRAMTID – OG ET MENNESKELIG AVTRYKK

Anita Schjøll Abildgaard

Med kunstig intelligens, roboter, krypto, syntetisk biologi og sosiale medier kan det være lett å bli usikker på hvilken rolle vi små mennesker spiller i det hele. 

Anita Schjøll Abildgaard deler sine tanker, kompetanse og perspektiver rundt dette tema – og hun gjør det på en herlig personlig og engasjerende måte.

Alt Anita Schjøll Abildgaard gjør er knyttet mot fremtidsrettet teknologi, og da spesielt kunstig intelligens. Hun er en svært ettertraktet foredragsholder nasjonalt og internasjonalt. Gjennom sine entusiastiske foredrag, leverer hun forrykende reiser inn i fremtidens teknologi, men med føttene solid plantet i nåtidens realitet – inkludert de etiske aspektene. 

Schjøll Abildgaard er på listen blant verdens 50 ledende kvinner i Tech globalt samt Inspiring Fifty women in Tech Nordics. 

Hun er gründer og daglig leder av Iris.ai, Faculty i kunstig intelligens på Singularity University og Re:Humanize institute og sitter også i styret til Katapultgruppen.

-Vi trenger gale mennesker med store idéer for å skape den crazy fremtiden vi er på vei inn i, mener Anita Schjøll Abildgaard. 

- STÅ STØTT NÅR DET BLÅSER

Anders Dysvik

En av de mest verdifulle egenskapene en leder kan ha, er evnen til å stå og lede støtt når usikkerheten dominerer, hevder professor Anders Dysvik.  

Han har gjestet oss før og satt spor etter seg gjennom konkrete og nyttige råd og perspektiver rundt ledelse i krevende tider.   

-Små og store kriser og generell usikkerhet understreker hvor viktig det er at ledere evner å utvise godt lederskap, sier Dysvik, og stiller spørsmålet: Hvilke egenskaper ønsker du selv at din egen leder skal ha, målt mot hvordan du selv evner å lede dine egne medarbeidere?

Dysvik snakker bl.a om relasjonell ledelse; viktigheten av mangfold, læring, psykologisk trygghet, innovasjon og utvikling .

Anders Dysvik er professor i organisasjon og ledelse ved Institutt for ledelse og organisasjon, Handelshøyskolen BI. Han er utdannet yrkesoffiser ved Luftkrigsskolen, operativ linje. 

Han har publisert sin forskning i en rekke internasjonalt anerkjente journaler, og sitter i flere redaksjonsråd. Han er en ettertraktet rådgiver for en rekke offentlige og private virksomheter

UMULIG! OK? HVOR VANSKELIG KAN DET VÆRE?

Mikael Genberg

Mikael Genberg er mannen med de umulige målene, som liker seg best «ute av boksen» – og har planer om hytteprosjekt på månen. Han er også en av Nordens fremste foredragsholdere innen kreativitet, mot og lidenskap.

I en stadig mer digitalisert verden; når «tenkning utenfor boksen», innovasjon og kreativitet står øverst på mange bedrifters og organisasjoners ønskeliste, er Genbergs foredrag en herlig nyttig, ærlig og inspirerende opplevelse, krydret med brede smil og latter.”

Han bruker egne og andres erfaringer, fiaskoer og suksesser som et speil for å understreke hvor enkelt og komplisert det er å være nyskapende.

Mikael Genberg er opprinnelig kunstner, men har i løpet av det siste tiåret blitt sett av verden gjennom sine fantastiske hotellprosjekt; Trehushotellet Hotell Hackspett, undervannshotellet Utter Inn, Ooops! Hotell, Café Koala, Closette Kameleont, Huset på Globen og undervannshotell på Pemba i Zanzibar. 

Han utfordrer mer enn gjerne det umulige – og har forhandlet med NASA om å bygge en rød hytte på månen…

Mikael Genberg er foredragsholderen ingen angrer på at de hørte på! 

GRØNNE OG LØNNSOMME AVTRYKK

Monica Hannestad

Hva skal til for å samkjøre bærekraft og framtidig verdiskaping? 

Vi lever alle på samme klode, og har store felles utfordringer. Samtidig skal vi skape lokale arbeidsplasser og sjonglere historie, framtidsvisjoner og lønnsomhet. Hvordan er det mulig å få oversikt, ny innsikt og skape bærekraftige forretningsmodeller i en omskiftende verden? 

Dette er utgangspunktet i Monica Hannestads foredrag, som mener at tverrfaglighet spiller en sentral rolle for å kunne lykkes i en kompleks verden!

Monica Hannestad har en MBA i Strategisk Ledelse, er opprinnelig biolog og har arbeidet med design og innovasjonsmetodikk de siste 15 år. Arbeidserfaringen hennes er bred, fra legemiddelindustri, kommunikasjon og ledelse til oppbygging og drift av NGO-en «Design Region Bergen». I dag er hun partner i Theseways AS. Hannestad brenner for framtidig næringsutvikling gjennom å strategisk inkludere menneskelige behov og bærekraft i bedriftens DNA og forretningsutvikling.

FESTAVTRYKK

KLAR FOR FEST – Med en av Norges aller beste entertainere på scenen

Tradisjonen tro fylles Maritim Hall opp med feststemte deltakere, som er klar for god mat, godt drikke og hyggelig og nyttig nettverksbygging og mingling! 

«Årets fest» for næringslivet, sies det om Haugalandskonferansens kveldsarrangement. Det er ingen grunn til å anta at det ikke skal bli nettopp det – også denne gang!

På scenen står en av Norges beste entertainere (og Haugalandets egen!) Heine Totland, sammen med Karianne Kjærnes og kontrabassist Roger Allan Ivin. 

Heine % co garanterer elektrisk stemning, rockefot og allsang! Et herlig avtrykk på Haugalandskonferansen 2023!  

En helaften med – og for – «hele» regionens næringsliv!

Lokale – nasjonale og internasjonale foredragsholdere på scenen.
“Hele” regionens næringsliv i salen.
Vi er klar. Er du?

PRISER

4290,-

Medlem

5290,-

Ikke-medlem

Kveldsarrangement
Medlem: kr 550,-
Ikke medlem: kr 750,-
Ledsager: kr 990,-

Alle priser eks mva. Vi tar forbehold om evt. endringer i programmet. Påmeldingen er bindende.

Samarbeidspartnere

Hovedsamarbeidspartnere

Partnere

©2020 Næringsforeningen Haugalandet. Web produksjon: ZOCIAL AS i samarbeid med Appex